RVS LeefstijlGeen angst meer voor calorieen

Geen angst meer voor calorieen

De overheid, de media, overal is aandacht voor gezonder leven en het bestrijden van overgewicht. Bijna dagelijks wordt je ermee geconfronteerd. Men ontwikkelt producten om ons te helpen bij het slank en gezond houden van ons lichaam. Het grootste deel van deze producten, boeken of diëten heeft als belangrijkste boodschap: Beperkt het aantal calorieën. Daar zit de grootste misvatting!

Calorie
Calor komt uit het Latijn en betekent warmte. Een calorie is in principe warmte of energie die vrijkomt bij de verbranding in het lichaam. We krijgen calorieën binnen via ons voeding en we verbranden ze in rust en tijdens lichaamsbeweging.
We hebben energie nodig om goed te functioneren. Daarom moet je ook niet bang zijn voor calorieën. Als je kiest voor een bepaald product is het veel belangrijker om te kijken naar de samenstelling. Hoeveel koolhydraten en eiwitten levert het? hoeveel ongezonde vetten(verzadigde vetten), want dat zijn namelijk grotere vijanden voor je lichaam!

We gaan niet de calorie-inname beperken, we gaan meer gezonde producten eten, de eerste van de 3 pijlers van RvS Leefstijl, Eet-Beweeg-Relax. Eet voor een balansleven!

Jouw opties
RvS leefstijl heeft verschillende mogelijkheden als het gaat om begeleiding. Kies uit Voeding, Coaching of Training. Bij alle 3 de opties krijg je wekelijks een op maat gemaakt voedingsschema die ervoor zorgt dat je alles, en in de juiste hoeveelheden, binnen krijgt.